A P3 treballem les emocions a "Psico"




En aquests temps de pandèmia i confinaments és més necessari que mai treballar des del punt de vista emocional i plantejar activitats a l'aula per a què els nens i nenes desenvolupin la seva intel·ligència emocional, de manera que adquireixin recursos essencials per fer front situacions diverses com per exemple, experiències negatives, d'ansietat, angoixa...

Així doncs, hem plantejat des de psicomotricitat treballar les emocions de manera transversal, permetent al nen o nena expressar-se, identificant i reconeixent les següents emocions:

 LA SORPRESA


L'activitat consisteix en identificar i reconèixer la icona de la sorpresa, representar-la fent cara de sorpresa i per últim se'ls explica quan podem sentir sorpresa, com per exemple quan és el nostre aniversari i ens fan un regal.  Doncs, anem a jugar amb els globus* com si fos una festa d'aniversari!

       


LA IRA



Primer identifiquem la icona de la ira i la representem fent cara d'enfadats i enfadades, seguidament juguem a petar els globus, ja que de vegades quan sentim l'emoció de la ira som tant bruscos com el soroll que fa un globus al petar.
 
           



LA TRISTESA


En rotllana, identifiquem i representem l'emoció de la tristesa, parlem quan ens sentim tristos o tristes i expliquem que és com quan plou, ens sentim sols i volem estar tranquils. Així doncs, fem un relax escoltant sons de la pluja i ens posem per parelles a fer massatges amb ajuda d'una pilota i d'aparells per fer massatges.
















LA POR


En petit grup identifiquem i representem l'emoció de la por, intentant posar cara de porucs i porugues, que no és gens fàcil...






 A continuació, hem de passar reptant per sota del "túnel del terror" per a què les aranyes no ens mosseguin, per sobre el coixí fent equilibri i, una altra vegada, reptar per un terrorífic túnel ple de teranyines! 










L'ALEGRIA


En rotllana, fem un recordatori de totes les emocions i, per últim, identifiquem i representem l'emoció de l'alegria: quan estem contents i contentes tenim moltes ganes de saltar, ballar, riure... Doncs ballem, saltem i riem!!






*Els globus s'han inflat amb un inflador especial preservant les normes d'higiene.



 

















Entrades populars d'aquest blog

L'HORA DEL CONTE: EN PATUFET